PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) behandling

PRP har i många år använts inom idrottsmedicin och ortopedi och har de senaste åren börjat användas inom estetiska behandlingar. Det är ett tryggt, naturligt och säkert sätt till en bättre hud.

Det är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer.

  • Hur går en behandling till?

Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom så kallad centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad/åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla.

Behandlingen kan utföras på alla hudtyper och färger.

Processen är poliklinisk och återhämtningen sker snabbt och utan problem.

  • Hur lång tid tar behandlingen?

Ungefär 30-45 minuter.

  • Hur många behandlingar behöver man?

Reaktionen på behandlingen varierar, för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar/år. Mellan varje behandling skall det gå 6-12 veckor.

Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras. Ansvarig behandlare kommer att utforma ett behandlingsprogram baserat på kundens hudtillstånd.

  • Hur snabbt och vilka resultat kan man förvänta sig av denna behandling?

Först kommer man att se och känna en svullnad. Under de närmsta dagarna och veckorna frigör blodplättarna tillväxtfaktorer och pre-stamceller som ökar kollagenproduktionen. Hudens struktur och ton förbättras successivt. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.

Behandlingsresultat varierar, men i de flesta fall varar det upp till 18 månader. Genom att kontinuerligt upprepa behandlingen kan man upprätthålla resultatet.