a woman's face

Vill du uppnå ett naturligt resultat med en estetisk behandling, såsom ett ansiktslyft, men utan att genomgå ett kirurgiskt ingrepp? Om du är intresserad av skönhet och kosmetiska behandlingar har du med all säkerhet hört talas om trådlyft. Trådlyft är ingen ny behandling men har ökat i popularitet markant under de senaste åren då det är ett ansiktslyft som inte kräver varken kirurgi eller narkos.

Dess resultat föryngrar och stramar upp huden och tack vare ständig produktutveckling har kvaliteten på denna behandling förbättrats avsevärt. Ingreppet går snabbt utan någon återhämtningstid vilket har gjort den känd som ett ansiktslyft man kan göra under lunchen.

Låter det för bra för att vara sant? Fortsätt läsa för mer information om denna fantastiska behandling.

Vad är trådlyft?

Vad är trådlyft?

Låt oss kika närmare på vad ett trådlyft egentligen innebär. Trådlyft är en minimalt invasiv kosmetisk behandling där små tunna trådar, som oftast är gjorda av sockermolekyler, förs in under huden och fästs på insidan av vävnaden med hjälp av små ankare vilket ger ett mekaniskt lyft.

Trådarna som används bryts ner efter cirka 6 månader men skapar under denna tid en önskad irritation i huden som stimulerar kollagen. Detta innebär att huden stramas åt och får mer elasticitet, vilket i sin tur innebär att effekten av lyftet kan vara i upp till 12 månader.

Behandlingen används vanligtvis för att behandla rynkor och för att återställa hudens spänst och form i ansiktet, på halsen, bröstet och armarna. Innan du genomför ett trådlyft bör du alltid diskutera dina förutsättningar kontra ditt önskade resultat med din läkare, där ni sedan kommer fram till hur många trådar som ska användas.

Hur Går Behandlingen Till?

Tunna trådar som är placerade i nålar förs in i dermis och fomas till ett nätverk. Andra trådar med hullingar ger ett lyft. Ingreppet känns som en fillerbehandling. Trådarna placeras på utvalda områden och nålarna avlägnas. Trådarna ger lyft och reproducerar ungdomliga ansiktesdrag inklusive tjockare hud. Behandingen utförs i lokalbedövning liknande den som används för mindre ingrepp. Resultat syns omedelbart efter prodecuren och full effekt uppnås efter cirka två månader.

Hur Går Behandlingen Till?

Hur Länge Håller Ett V Soft Lyft?

Effekten varar i ett till två år beroende på ålder, livsstil och hudtyp. Resultat varar i allmänhet längre om du tar hand om din hud, undviker sol och avstår från att röka.

Vad kan man behandla med trådlyft?

Vanliga områden som behandlas med trådlyft är:

  • Ansikte (hängande hud) – Trådlyft reducerar rynkor och linjer, återställer hudens spänst och form, samt förbättrar hudens textur och ton kring ögon, mun, näsa, i kinder, käklinjen och hakpartiet/dubbelhaka.
  • Hals – Behandlingen används för att reducera hängande hud och förbättra halsens utseende.
  • Kinder
  • Armar – En trådlyftsbehandling reducerar slapp hud och förbättrar armarnas utseende.

Behandlingen går också att använda för områden med en större andel underhudsfett, såsom mage och lår med mera, men då bör det även kombineras med fettminskande injektioner. På detta vis är det möjligt att skulptera fram formerna utan att få hängande hud.

Materialet som används vid ett ansiktslyft ökar, som tidigare nämnt, kollagenproduktionen vilket innebär att förutom själva lyftet av huden får man även en förbättrad hudstruktur. Detta är också anledningen till varför många kliniker ofta väljer ett ansiktslyft som ett komplement till laser vid exempelvis en behandling av acneärr.

Fördelar med trådlyft

Trådlyft har flertalet fördelar. Först och främst är det en kosmetisk behandling som ger dig en omedelbar förändring och det utan kirurgi. Det är ett väldigt skonsamt ingrepp som du återhämtar dig snabbt från där du kan vara tillbaka i din vanliga vardag direkt efteråt.

Tack vare att behandlingen ger så pass effektiva resultat utan operation passar det dig som inte kan bli nedsövd, som föredrar en så naturlig behandling som möjligt eller som vill uppnå ett yngre utseende utan att det kostar skjortan. Trådlyftet är dessutom ett väldigt säkert ingrepp med minimala risker på grund av behandlingens skonsamhet och dess få moment.

Då du inte är nedsövd under behandlingen kan du också vara mer delaktig i ditt eget skönhetsingrepp. Det är en stor fördel, för både dig och din läkare, att ni kan kommunicera och bedöma resultatet under ingreppets gång.

Då resultatet inte är permanent föredrar många att genomföra ett trådlyft för att testa behandlingen och se om det passar dem eller inte. Det är ju inte säkert att ett trådlyft är den mest optimala lösningen för dig, därför är det alltid bäst att du rådfrågar en kvalificerad hudläkare eller skönhetsspecialist för att avgöra om behandlingen passar dina specifika behov.

Före / Efter

Att Tänka På Innan Behandlingen?

Likt vid andra behandlingar som innefattar injektioner, bör man undvika blodförtunnande preparat. Du bör också avstå från alkohol två dagar före och efter behandlingen. Undvik träning första dygnet.

Vad rekommenderar man efter en behandling med trådlyft?

Blåmärken kan förekomma. Du kan använda Arnica kräm för att påskynda läkningen och eliminera blåmärken snabbare.

Försök att sova på din rygg i 3-5 dagar efter behandlingen.

Undvik att använda smink under de första 24 timmarna efter behandlingen.

Undvik hård träning under de kommande 2 veckorna.

Vem Är Auktoriserad Att Utföra En V-soft Lift Behandling?

En behandling med v-soft Line får endast utföras av en utbildad och certifierad läkare, tandläkare eller sjuksköterska.

Vad är komplikationerna vid trådlyft?

Vad är komplikationerna vid trådlyft?

Även fast trådlyft är ett väldigt säkert ingrepp finns det, som med allt annat, vissa sällsynta risker. Enklare komplikationer som kan förekomma vid trådlyft är att det uppstår svullnad och att du får blåmärken vid behandlingsområdet. Efter högst en vecka bör du dock varken se eller känna någon biverkning efter ingreppet. Ofta kan behandlingen genomföras utan att det svullnar eller blir blåmärken efteråt.

En mer allvarlig komplikation som kan uppstå är att man får infektioner i samband med trådlyft, men den risken är mycket liten då också ingreppet alltid utförs med steril utrustning. Det har även rapporterats om andra biverkningar, såsom ärr och skador på nerver, men även de är väldigt sällsynta. En av de stora fördelarna med trådlyft är just att det är färre risker än vid större kirurgiska ingrepp.

Vilka trådar använder man vid trådlyft?

Det finns flera olika typer av trådar som används vid trådlyft. Några av de mest populära är:

Polylaktidtrådar (PDO-trådar): Dessa trådar är gjorda av en biologiskt nedbrytbar polymer och är den mest använda typen av trådar för trådlyft.

Polyglykolsyretrådar (PGA-trådar): Dessa trådar är också gjorda av en biologiskt nedbrytbar polymer och används för att förbättra hudens ton och textur.

Polycaprolaktontrådar (PCL-trådar): Dessa trådar är gjorda av en annan typ av biologiskt nedbrytbar polymer och används även de för att förbättra hudens ton och textur.

Silikontrådar: Dessa trådar är gjorda av silikon och är oftast den mest långvariga typen av trådar vad gäller trådlyft.

Vilken typ av tråd du väljer beror på dina personliga behov, så det är bäst att diskutera med din behandlare vad som är bäst lämpat för just dig.

Vad säger våra klienter om oss?

Boka en konsultation
eller behandling