female

Många fettdepåer på kroppen är nästan omöjliga att få bort med träning och hälsosam kost. Kärlekshandtag, graviditetsmage och ridbyxlår är exempel på områden som lämpar sig perfekt för den nya unika tekniken – Cryolipolysis (fettfrysning).

Fettreducering med kyla – cryolipolysis – är en skonsam men samtidigt effektiv behandling för den som önskar bli av med sådana lokala “fettdepåer” på kroppen, utan att behöva ta till kirurgi. Tack vare cryolipolysis teknologin (cryo betyder “kyla” och lipolys “nedbrytning av fett”) kan man nu frysa ned och avlägsna fettcellerna utan att skada omkringliggande vävnader såsom hud, muskler och nervtrådar. Fettcellerna tål helt enkelt inte kyla lika bra som övrig vävnad vilket gör att fettcellerna inträder i stadiet som kallas apoptos (naturlig död). Fettcellerna dör helt naturligt under de efterföljande veckorna.

Viktigt att tänka på:

Detta ingen viktminskningsmetod utan ett sätt att skynda på den naturliga processen med hjälp av träning & bra kost.

Hur går en Cryolipolysis behandling till?

Tillsammans väljer vi ut de områden som skall behandlas under konsultationen. Därefter appliceras ett speciellt membran med kylvätska över området innan munstycket aktiveras. Det utvalda området sugs in i kammaren och kyls ner till åtskilda minusgrader (hur många det är skiljer sig från person till person beroende på fettdepån) under 30-60 minuter. I början känner du enbart det kraftiga suget och en kylande känsla. Efter några minuter så har kylan bedövat området fullständigt och du känner absolut inget. Du kan faktiskt i lugn och ro läsa en tidning utan obehag. När behandlingen är klar, avlägsnas munstycket. Efter ytterligare en stund kan du i lugn och ro fortsätta din dag som vanligt.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Det finns flera vetenskapliga studier som bevisat att Cryolipolysis, efter endast en behandling, kan reducera i genomsnitt 23,8% fett. Det går utmärkt att behandla samma område upp till 3 gånger. Intervallen mellan behandlingarna ska vara ca 4-8 veckor. Däremot är det viktigt att ha i åtanke att behandlingen inte är utformad som en viktminskningsmetod.

Före / Efter

Vad händer med fettet?

I varje fettcell finns det Triglycerid som kommer att rinna ut ur fettcellen när den dör. Detta ämne tar kroppens lymfsystem hand om. Vi rekommenderar att du dricker lite mer vatten än du brukar och att du under den första månaden ökar din förbränning genom att promenera raskt eller jogga.

När börjar jag se resultat?

Redan direkt efter behandling kan man se resultat. Det är dock viktigt att förstå att apoptosen (den naturliga celldöden) fortskrider enda upp till tre månader efter behandlingen. Det slutgiltiga resultatet syns därför först efter ca 90 dagar.

Vem får INTE använda sig av denna metod?

Personer som har:

  • Problem med levern
  • Raynauds fenomen
  • Kylurticaria
  • Kryoglobulinemi
  • Hypoproteinemia
  • Frostskada
  • Allvarlig diabetes

Vad säger våra klienter om oss?

Boka en konsultation
eller behandling