a woman's face

Många människor lider av migrän och tandgnissling/tandpressning (bruxism), två tillstånd som kan påverka livskvaliteten betydligt. Vad många inte vet är att det finns en effektiv behandling som kan lindra symtomen och förbättra livet för dem som drabbas.

Muskelavslappnande behandling

Muskelavslappnande behandling:

Den behandling vi talar om involverar injektioner av en muskepavslappnande substans som har visat sig vara effektiv för att lindra migrän och tandgnissling. Denna substans injiceras av kvalificerade läkare eller tandläkare direkt i de berörda områdena och fungerar genom att minska muskelaktiviteten.

För Migrän:

Migrän är en form av huvudvärk som kan vara både smärtsam och handikappande. Det är känt att vissa muskler runt huvudet kan utlösa migränattacker. Genom att injicera den aktuella substansen i dessa muskler kan de slappna av, vilket minskar risken för migränattacker.

För Migrän

För Tandgnissling/tandpressning (Bruxism):

Bruxism, eller tandgnissling, är när en person oavsiktligt biter ihop eller gnisslar tänderna. Detta kan orsaka skador på tänderna och muskelspänningar i ansiktet och käken. Genom att använda substansen kan överaktiviteten i de muskler som orsakar tandgnissling minskas, vilket lindrar detta besvär.

Vanliga frågor och tandgnissling/tandpressning/migrän:

1. Hur vet jag om behandlingen mot tandpressning/migrän är rätt för mig?

 Att uppleva spänningar, låsningar och knäppningar i käken är inte ovanligt och drabbar många människor. Ofta är överaktiva massetermuskler och stress de underliggande orsakerna till besvär som spänningshuvudvärk, tandpressning och skadade tänder. Stress kan ta sin tillflykt till nattens timmar genom tandpressning, vilket i sin tur kan leda till sömnproblem. I vissa fall kan spänningarna bli så påfrestande att de påverkar ansiktets form.

Vi erbjuder behandling för käkbesvär, tandpressning och migrän med hjälp av injektioner som är avsedda att minska muskelaktiviteten. Genom dessa injektioner kan käkmusklerna slappna av och spänningar lindras gradvis. Innan varje behandling inleder du och din behandlare en dialog om vilken behandling som är bäst för dig.

2. Hur länge varar effekterna av behandlingen?

Effekterna är oftast temporära och kan variera. Upprepade behandlingar kan krävas för att upprätthålla resultatet.

3. Är behandlingen smärtsam?

Injektionerna kan vara något obehagliga, men de är vanligtvis väl tolererade. Vissa läkare erbjuder lokalbedövning för ökad komfort.

4. Finns det några biverkningar?

Vanliga biverkningar kan inkludera rodnad eller svullnad vid injektionsstället.

5. Är behandlingen säker?

Substansen har använts för olika medicinska ändamål under många år och är säker när den administreras av en kvalificerad läkare eller tandläkare.

6. Kan jag fortsätta mina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen?

Ja, de flesta kan återgå till sina vanliga aktiviteter direkt efter behandlingen.


7. Kan jag kombinera behandlingen med andra terapier för migrän eller bruxism?

Ja, det är möjligt att kombinera behandlingen med andra terapier, och din läkare eller tandläkare kan ge dig råd om detta baserat på dina specifika behov.

Före / Efter

Vad säger våra klienter om oss?

Boka en konsultation
eller behandling