a woman's face

Nasolabiala veck – vi har alla dem, men ibland kan de kännas lite för framträdande för vårt eget bästa. De djupa vecken som sträcker sig från näsborrarna ner till mungiporna, ibland kallade “smil linjer,” kan ge ansiktet en trött eller åldrad utstrålning. Men oroa dig inte! Det finns en icke-kirurgisk lösning som kan hjälpa dig att återfå din ungdomliga glöd och självförtroende: fillers i nasolabiala veck.

Vad är fillers?

Hur Fungerar Fillers i Nasolabiala Veck?

Fillers i nasolabiala veck är en form av icke-kirurgisk ansiktsförbättring som innebär att en gelbaserad substans injiceras i området kring nasolabiala veck. Den vanligaste substansen som används är hyaluronsyra, en naturligt förekommande sockermolekyl i kroppen som hjälper till att behålla fukt och volym i huden. När hyaluronsyra injiceras i nasolabiala veck fyller den ut utrymmet och ger en omedelbar föryngrande effekt.

För att genomföra behandlingen börjar en läkare med att noggrant bedöma dina ansiktsdrag och bestämma den optimala mängden fillers som behövs för att uppnå önskad kontur. Sedan injiceras fillers med en fin nål i de specificerade områdena. Oftast är proceduren relativt smärtfri, och många fillers innehåller lokalbedövning för att maximera din komfort.

Varför får man nasolabiala veck?

  • Åldrande: En av de mest betydande faktorerna är naturligt åldrande. Med tiden minskar produktionen av kollagen och elastin i huden, vilket leder till minskad elasticitet och volymförlust. Detta resulterar i att huden blir mindre fast och mer benägen att utveckla veck.

  • Ansiktsuttryck: Upprepade ansiktsuttryck, särskilt leenden och skratt, kan orsaka att dessa veck blir mer framträdande med tiden. Varje gång du ler eller rör dina ansiktsmuskler, sträcker sig huden runt nasolabiala området och kan med tiden bilda permanenta veck.

  • Genetik: Din genetiska disposition spelar en roll i hur din hud åldras och var veck utvecklas. Om dina föräldrar eller andra nära släktingar har framträdande nasolabiala veck, är det mer sannolikt att du också kommer att ha dem.

  • Solkonstruktion: Utsättning för skadliga UV-strålar från solen kan bidra till att bryta ned kollagen och elastin i huden, vilket i sin tur kan påskynda bildandet av nasolabiala veck.

  • Rökning: Tobaksrökning har kopplats till tidig åldrande av huden och ökad risk för rynkor, inklusive nasolabiala veck.

  • Viktförändringar: Snabba viktförändringar kan påverka hudens elasticitet och struktur. Vid snabb viktnedgång kan huden förlora volym och orsaka att nasolabiala veck blir mer synliga.
Varför får man nasolabiala veck?

Vanliga Frågor om behandlingen i nasolabiala veck:

1. Hur går behandlingen till?

 En behandling tar oftast mellan 15 och 30 minuter, beroende på dina individuella behov och önskemål. Det är en snabb och praktisk metod för att förbättra ditt utseende.

3. Är behandlingen smärtsam?

De flesta upplever minimal obehag under behandlingen. Många fillers innehåller också bedövande medel för att göra proceduren mer bekväm. Så du kan känna dig avslappnad och trygg under behandlingen.

4. Hur lång tid varar resultaten?

 Resultaten av fillers i nasolabiala veck varierar beroende på produkten och din ämnesomsättning, men de kan vara synliga i upp till ett år eller längre. Det är en långvarig lösning för att förbättra din ansiktskontur.

5. Finns det några biverkningar?

Vanliga biverkningar kan inkludera svullnad, rodnad och eventuellt blåmärken, men dessa är oftast milda och går över inom några dagar. Risken för allvarliga komplikationer är mycket låg när behandlingen utförs av en erfaren medicinsk professionell.

6. Kan jag återgå till mina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen? 

Ja, du kan återgå till dina vanliga aktiviteter direkt efter behandlingen. Vissa människor kan uppleva mild svullnad eller rodnad, men detta brukar vara tillfälligt och går över snabbt. Det finns ingen nedetid, så du kan återvända till din dagliga rutin utan problem.

7- Hur mycket fillers behöver man och hur många behandlingar?

För att behandla Nasolabialveck krävs vanligtvis mellan 1-2 milliliter fyllmedel. Normalt sett är en enda behandling tillräcklig, men i vissa fall, särskilt vid djupa veck, kan det vara nödvändigt med två behandlingar. Det förekommer också att en kombinationsbehandling som involverar både kinder och Nasolabiala veck behövs för att uppnå de önskade resultaten.

Före / Efter

Vad säger våra klienter om oss?

Boka en konsultation
eller behandling