a woman's face

Läppförstoring med fillers har blivit en populär kosmetisk procedur för att förbättra läpparnas form och volym. Denna icke-kirurgiska behandling ger möjlighet till snabba och imponerande resultat utan att kräva lång återhämtningstid. Om du är nyfiken på att få fylligare och mer definierade läppar är det viktigt att du förstår vad läppfillers är och vad du kan förvänta dig. På dermalane Clinic får du consultation samt skräddarsydd behandling av en specialistläkare.

Vad är Läppfillers?

Vad är Läppfillers?

Läppfillers är injicerbara substanser, vanligtvis hyaluronsyra-baserade, som används för att öka volymen och förbättra formen på läpparna. Dessa fillers injiceras i läpparna för att skapa ett naturligt och föryngrat utseende. Hyaluronsyra är en naturlig substans som finns i kroppen och bidrar till att bevara fukt och volym i huden.

Fördelar med Läppförstoring:

Ökad Läppvolym: Den mest uppenbara fördelen med läppförstoring är en ökad volym och fyllighet i läpparna, vilket kan ge ett ungdomligt och sensuellt utseende.

Förbättrad Läppkontur: Fillers kan användas för att förbättra läpparnas kontur och definiera läpparnas kanter för en mer markerad look.

Snabbt Resultat: En av de främsta fördelarna med läppfillers är att du kan se resultaten direkt efter behandlingen, och de blir ännu mer framträdande under de kommande dagarna. 

Kindben Fillers

Viktig att veta innan behandlingen:

Att hitta en auktoriserad vårdgivare på en välrenommerad klinik. Ditt förtroende som patient är av högsta vikt när du överväger läppförstoring. Det inledande steget är även det mest avgörande: att finna en klinik med erfarna och auktoriserade medicinska specialister! Alla våra behandlare på Dermalane Clinic är fullständigt legitimerade läkare flera års utbildning och erfarenhet.

En certifiering i sig utgör inte en adekvat kvalifikation, då vem som helst kan erhålla en certifiering efter en kortvarig utbildning. En kvalitativ klinik har alltid en erfaren läkare tillgänglig för att hantera eventuella komplikationer. Försäkra dig om att kliniken har både utbildning och utrustning för att hantera akuta allergiska reaktioner (som potentiellt kan leda till andningssvårigheter). Sjuksköterskor och tandläkare saknar befogenhet att förskriva de nödvändiga läkemedlen för att behandla sådana reaktioner, därför är det alltid säkrare att söka en klinik med en legitimerad läkare på plats. Var inte rädd att ställa frågor för att försäkra dig om att behandlaren är behörig För att bekräfta klinikens trovärdighet kan du be om att få inspektera behandlarens diplom och examensbevis. Sök information om kliniken genom att granska recensioner och bedöma klinikens rykte via deras webbplats, Instagram och andra sociala medier.

Före / Efter

Vanliga Frågor om Läppfillers

Här är några vanliga frågor som vår klienter ofta har om läppfillers och deras svar:

1. Är läppfillers säkra? 

Ja, läppfillers är generellt säkra när de utförs av en kvalificerad och erfaren medicinsk läkare. Hyaluronsyra-fillers är biokompatibla och bryts naturligt ned i kroppen över tid. Risken för biverkningar är minimal, men det är viktigt att följa din läkares råd för att undvika eventuella komplikationer.

2. Hur länge varar resultaten? 

Resultaten av läppförstoring med fillers varierar från person till person, men de varar vanligtvis i sex till tolv månader. Efter detta kan du välja att få en upprepning av behandlingen för att behålla resultatet.

3. Gör det ont Att få läppfillers? 

De flesta upplever mild smärta eller obehag under behandlingen. Din läkare kan använda lokalbedövning eller ett bedövningsmedel för att minimera obehaget. Efter ingreppet kan du förvänta dig lite svullnad och ömhet, men det går vanligtvis över inom några dagar.

4. Finns det risk för överdrift? 

En erfaren läkare kommer att diskutera dina mål och förväntningar med dig för att undvika överdrift. Det är viktigt att kommunicera tydligt med din behandlare och följa deras råd för att uppnå ett naturligt resultat.

5. Kan jag återgå till mina dagliga aktiviteter direkt rfter behandlingen? 

Ja, du kan återgå till dina dagliga aktiviteter direkt efter läppförstoring med fillers. Det kan finnas en liten svullnad och eventuell blåmärkning som kan döljas med makeup. Det är dock viktigt att undvika intensiv fysisk aktivitet och exponering för starkt solljus de första dagarna efter behandlingen.

6- Hur går behandling med läppfillers till?

6- Hur går behandling med läppfillers till?

  •  Konsultation och Bedömning:

Innan du genomgår läppförstoring med fillers, kommer du att ha en konsultation med din behandlande läkare. Under konsultationen kommer du att diskutera dina mål och förväntningar samt eventuella frågor eller farhågor du har. Läkaren kommer att bedöma din läpps nuvarande tillstånd och ge sina rekommendationer för den bästa behandlingsplanen.

  •  Val av Filler:

Tillsammans med din läkare kommer du att välja den typ av filler som bäst passar dina behov. Hyaluronsyra-fillers är vanligt förekommande för läppförstoring eftersom de är säkra och ger naturliga resultat.

  •  Bedövning:

Före behandlingen kommer din läkare att applicera en lokalbedövning eller ett bedövningsmedel för att minimera smärta och obehag under proceduren. Det kan också vara möjligt att använda fillers som redan innehåller bedövningsmedel för att göra behandlingen mer bekväm.

  •  Injektion av Fillers:

När bedövningen har trätt i kraft, kommer din läkare att använda en tunn nål eller en kateter för att injicera fillern i de önskade områdena på dina läppar. Injektionen är oftast smärtfri eller orsakar endast mildt obehag.

  •  Formning och Justering:

Efter injektionen kommer din läkare att forma fillern för att ge dina läppar den önskade volymen och formen. Du har möjlighet att ge din input under denna process för att säkerställa att du är nöjd med resultatet.

  •  Återhämtning:

Efter behandlingen kan du uppleva lite svullnad, rodnad eller ömhet i dina läppar. Dessa biverkningar är normala och vanligtvis milda. De går vanligtvis över inom några dagar.

  • Resultat

Resultaten av läppförstoring med fillers varar vanligtvis i sex till tolv månader. Om du vill bibehålla effekten kan du behöva återkomma för upprepade behandlingar.

Vad säger våra klienter om oss?

Boka en konsultation
eller behandling