a woman's face

Med åldern kan huden kännas mindre elastisk och fukten kan minska. Detta i samband med stress, solexponering eller trauma vilket orsakar skada på huden och kan leda till förlorad spänst och volym. Med hjälp av olika slags fillers kan man åtgärda dessa problem.

Vi behandlar flera områden och har flera olika märken som anpassas efter dig och din hudtyp. Det alla fillers har gemensamt är att de består av hyaluronsyra. Det är ett naturligt ämne i vår kropp som har en stark vattenbindande förmåga och kan därmed förse huden med volym och lyster. Resultatet blir ett naturligt och omedelbart skönhetslyft.

Man kan använda sig av fillers för läppförstoring, fyllnad av nasolabiala vecken, extra volym i haka och kinder, behandling av mörka ringar under ögonen, förbättra formen på näsa & käklinje mm.

Vi på Dermalane Clinic erbjuder dessa märken: Stylage, Teosyal, Revolax, Juvéderm och Restylane. Det finns Lidocaine (bedövningsämne) i alla våra sprutor men vi kan också erbjuda våra känsliga kunder extra lokalbedövning innan behandling.

Vad är fillers?

Vad är fillers?

Fillers är substanser som används för att fylla ut rynkor och linjer i ansiktet och hals där målet är att förbättra utseendet. De kan också användas för att öka volymen i olika delar av ansiktet såsom i läppar och kinder med mera.

De vanligaste substanserna är hyaluronsyra och kollagen som båda redan finns naturligt i kroppen. Fillers är vanligtvis icke-kirurgiska vilket innebär att det enbart krävs ett mindre ingrepp som utförs av en hudläkare eller plastikkirurg.

Resultaten är temporära, de håller vanligtvis i 3-12 månader beroende på vilken typ av filler som används, och kan därför kräva uppföljande behandlingar för att upprätthålla ett önskat utseende.

Fördelar med fillers

Fördelarna med att använda fillers som behandlingsmetod är många. De ger inte bara ett omedelbart synligt resultat utan är också icke-kirurgiska vilket betyder att det inte krävs någon lång återhämtningstid.

Det är en enkel behandling som kan genomföras på en klinik under lokalbedövning eller med lätt smärta och obehag. Fillers är även generellt sett säkra att använda där eventuella biverkningar ofta är minimala och temporära.

Fördelar med fillers

Exempel på behandlingsområden med fillers

Vanliga behandlingsområden med fillers är:

  • Rynkor och linjer – Fillers kan fylla ut rynkor och linjer runt ögonen, pannan och munnen, inklusive rynkor runt nasolabialvecken och marionettlinjerna.
  • Läppar – Fillers kan öka volymen och formen på läpparna.
  • Kindben – Fillers kan skapa kontur och volym i kindbenen och ge ansiktet en mer definierad och symmetrisk form.
  • Käklinje – Fillers kan skapa en mer definierad käklinje och ge ansiktet en mer oval form.
  • Nasolabialvecken – Fillers kan fylla ut djupa veck mellan näsa och munnen och ge ansiktet en mer jämn look.
  • Hals – Fillers kan fylla ut rynkor och linjer på halsen. 

Före / Efter

Eventuella biverkningar av fillers

Biverkningar av fillers är oftast milda och övergående, men det finns också risker för mer allvarliga komplikationer. Vanliga biverkningar inkluderar svullnad, rodnad, smärta och klåda vid injektionsstället.

Allvarligare biverkningar kan vara blödningar, infektioner, skador på nerver eller blodkärl samt förändringar i hudens färg eller textur. Det är därför väldigt viktigt att välja en erfaren behandlare och att följa alla efterföljande instruktioner för att minska risken för komplikationer.

Att tänka på inför en behandling med fillers

Innan en behandling med fillers är det viktigt att ha en konsultation med sin behandlare för att diskutera sina mål, förväntningar på resultatet samt få svar på eventuella frågor.

Informera alltid din läkare om alla mediciner du tar, som exempelvis blodförtunnande mediciner, vitaminer eller kosttillskott, samt om du har några medicinska tillstånd.

Undvik att ta blodförtunnande mediciner, aspirin eller anti-inflammatoriska mediciner i minst en vecka före behandlingen för att minska risken för blåmärken och svullnad. Du bör heller inte dricka alkohol eller röka i minst 24 timmar före behandlingen.

Genom att följa dessa instruktioner kan du säkerställa att behandlingen går så bra som möjligt och att du får det absolut bästa resultatet.

Du har alltid en konsultation innan din behandling där du och Dr.Sajda eller Dr. Aras kommer överens om mängd fillers och område som passar kunden bäst & som ger bäst resultat.

Under din behandling:

Under din behandling:

Alla behandlingar görs i en ren miljö och eventuellt smink tas bort från huden. Man rengör området som ska injiceras och kunden får en spegel i handen för att kunna vara med och kolla resultatet under behandlingens gång.

Att tänka på efter en behandling med fillers

Efter en injektionsbehandling med fillers är det viktigt att vila och undvika ansträngande fysisk aktivitet under några timmar. Se också till att huden i behandlingsområdet inte blir för varm, så undvik varma bad och bastu. Du kan uppleva svullnad och ojämnheter dem första dagarna, det är helt normalt och brukar försvinna inom 2-7 dagar.

Om du har några ovanliga symptom eller känner oro efter en injektionsbehandling bör du alltid kontakta din läkare eller behandlande hudläkare.

Hållbarheten av fillers är väldigt olika och det finns många faktorer som påverkar. Har du inte gjort fillers tidigare så är hållbarheten ca 1-3 månader och därför är det viktigt att man fyller på en kort tid efter för att få ett längre hållbart resultat. Har man gjort tidigare brukar det räcka att göra 1-2 gånger per år för att upprätthålla resultatet. Allt detta informerar vi om under din konsultation.

a woman's face Att tänka på efter en behandling med fillers

Vad säger våra klienter om oss?

Boka en konsultation
eller behandling