woman nose eyes lips brunette

Det är något särskilt med ett par ögon som strålar av ungdomlig vitalitet och liv. Men ibland, trots att du är utvilad och fräsch, kan mörka ringar under ögonen, även kända som tear trough, få dig att se trött och äldre ut än du känner dig. Lyckligtvis finns det lösningar som kan hjälpa dig att återfå den piggare och ungdomligare utstrålningen du förtjänar. Låt oss utforska tear trough, vad det är, och hur du kan ta kontroll över ditt utseende och säga hej till en uppvaken blick.

Vad är Tear Trough?

Vad är Tear Trough?

Tear trough är det område under ögat som sträcker sig från ögonens inre hörn ner till övre kinden. Det är en av de mest känsliga delarna av ansiktet och är ofta en plats där ålderstecken blir tydliga. De mörka ringarna, skuggorna eller fördjupningarna under ögonen är resultatet av flera faktorer, inklusive förlorad volym, tunnare hud och genetik.

En Tear through behandling innebär att man med hjälp av filler (Teosyal Redensity) som är Hyaluronsyr, minimerar ihåligheten, skåren under ögonen som gör att man kan se trött, sliten och gammal ut. En del kunder har ihåligeht vid tårkanalen in mot ögat medan andra har som en längre skåra från ögats insida till ögats yttre kant.

Varför Får Man Tear Trough?

  • Åldrande: En av de främsta orsakerna till tear trough är naturligt åldrande. Med tiden minskar produktionen av kollagen och elastin i huden. Detta leder till förlorad elasticitet och volym, särskilt i området under ögonen. Resultatet är att huden blir mindre fast och mer benägen att utveckla veck och skuggor.

  • Genetik: Din genetiska disposition spelar en stor roll i hur ditt ansikte åldras. Om dina föräldrar eller andra nära släktingar har haft tear trough-problem, är risken större att du också kommer att ha det.

  • Hudtjocklek: Tunnare hud under ögonen kan göra att blodkärlen under huden blir mer synliga, vilket ger upphov till mörka ringar.

  • Förlorad Volym: Förlust av fett och muskelvolym i området under ögonen kan göra att tear trough blir mer framträdande.

Sömnbrist och Stress: Dålig sömnkvalitet och ökad stress kan påverka hudens hälsa och öka synligheten av tear trough.

Varför Får Man Tear Trough?

Behandling med Tear Trough

Om du lider av tear trough och känner att det påverkar ditt utseende och självförtroende, finns det hopp. Tear trough-fillers är en icke-kirurgisk behandling som har blivit allt mer populär för att hantera detta problem. Proceduren innebär att en gelbaserad substans, oftast hyaluronsyra, injiceras i området under ögonen. Hyaluronsyra är en naturlig substans som återfuktar huden och ger volym, och den är mycket säker att använda.

Hur Fungerar Tear Trough-fillers?

När hyaluronsyra injiceras under ögat fylls utrymmet ut och huden jämnas ut. Detta minskar skuggor och ger en mjuk övergång från ögonen till kinderna. Resultatet är en mer vaken och ungdomlig blick.

Före / Efter

Vad kan vi egentiligen behandla med Tear Trough filler?

Observera att behandling av tear trough endast är möjlig om det finns en fördjupning eller en skåra under ögonen som beror på bristande fettvävnad. Om de mörka ringarna är resultatet av pigmentering av huden, är fillers inte det lämpliga alternativet. Fördjupningar och skuggor under ögonen skapas av skåror, men genom att använda filler under ögonen kan man fylla i dessa fördjupningar och därmed minska skuggorna som de orsakar.

Under de senaste åren har tear trough-behandlingar ökat i popularitet som ett sätt att minska synligheten av mörka ringar och påsar under ögonen. Många människor är missnöjda med utseendet på sina ögonområden på grund av genetik, åldrande eller livsstilsfaktorer såsom sömnbrist eller stress. Tear Trough-behandlingar erbjuder en icke-kirurgisk metod för att förbättra detta område och återställa en ungdomligare och mer vaken look.

Vanliga Frågor om tear trough behandling:

1. Vad är tear trough-behandling och hur fungerar det?

Tear trough-behandling är en icke-kirurgisk procedur där en gelbaserad substans injiceras i området under ögonen för att fylla ut volymförlust och minska mörka ringar. Hyaluronsyra används oftast, och det återfuktar huden och ger en jämnare övergång från ögonen till kinderna.

2. Hur lång tid tar behandlingen?

En typisk tear trough-behandling tar vanligtvis mellan 20 och 30 minuter, beroende på dina individuella behov och önskemål. Det är en snabb och bekväm procedur.

3. Är behandlingen smärtsam?

De flesta upplever minimal obehag under behandlingen. Många tear trough-fillers innehåller också bedövande medel för att göra proceduren mer behaglig. Du följer och tittar under ögonen flera gånger med läkaren under behandlingen för att se effekten.

4. Hur länge varar resultatet?

Resultaten varierar beroende på produkten och din ämnesomsättning, men de kan vara synliga i upp till ett år eller längre. Eftersom det är en temporär behandling kan du anpassa och förnya resultatet efter behov.

5. Finns det några biverkningar?

Vanliga biverkningar inkluderar svullnad, rodnad och eventuellt blåmärken, men dessa är vanligtvis milda och går över inom några dagar. Allvarliga komplikationer är mycket sällsynta när behandlingen utförs av en kvalificerad professionell.

6. Kan jag återgå till mina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen? 

Ja, du kan återgå till dina vanliga aktiviteter direkt efter behandlingen. Vissa människor kan uppleva mild svullnad eller rodnad, men detta brukar vara tillfälligt och går över snabbt. Det finns ingen nedetid med tear trough-behandling.

Vad säger våra klienter om oss?

Boka en konsultation
eller behandling