a woman's face
  • IncontiLase – Inkontinensbehandling
  • IntimaLase – För vaginal slapphet
  • RenovaLase – För postmenopausal vaginalatrofi och framfall

Ansträngningsinkontinens eller stressinkontinens drabbar främst kvinnor. De har svårt att hålla urinen när de utför olika former av fysisk aktivitet som gymnastik, jogging och dans. Fastän det är ofarligt, kan det kännas väldigt irriterande och obekvämt.

Det finns olika behandlingar, allt från knipövningar till operation. För lätt till måttlig stressinkontinens och blandinkontinens, finns det nu en ny behandlingsmetod – IncontiLase.

Med hjälp av icke – invasiv Er:YAG laserterapi kan man stimulera nybildning av kollagen samt krympning och åtdragning av den vaginala slemhinnan. På det här sättet skapar man större stöd för blåsan.

Samtidigt som man utför inkontinensbehandlingen så uppnår man en uppstramning av slidan med hjälp av IntimaLaseMan kan alltså behandla kvinnor som endast har vaginal slapphet genom denna metod också.

Inget smärtstillande behövs och behandlingarna känns precis som en vanlig gynekologisk undersökning. Resultat brukar visa sig samma dag som behandlingen utförs

RenovaLase

För kvinnor med postmenopausal vaginalatrofi och/eller framfall finns det också en icke – invasiv lösning. Vi använder oss av Er:YAG laserterapi (2940 nm).
Det är baserat på en icke ablativ fototermisk behandling av vaginalkanalen. Kliniska studier visar att det är ett effektivt, enkelt, snabbt och säkert sätt som eliminerar behovet av långvarig östrogenadministration.

Behandlingen stimulerar nybildning av blodkärl, fibroblastaktivitet och ny kollagenbildning utan värme eller ablativ skada. Slutresultatet är ökad epiteltjocklek samt vaskulärisering av lamina propria, tillsammans med en minskning av symtom som torrhet, klåda, irritation och dyspareuni.

Såhär går en behandling till:

Man kan fortsätta dagen som vanligt direkt efter behandlingen.

Före / Efter

Hur ofta behöver man upprepa behandlingarna?

Våra rekommendationer;

  • IntimaLase: 2 behandlingar med 4 veckors mellanrum
  • IncontiLase: 3 behandlingar. 4 veckor mellan de 2 första behandlingarna och 4-6 månader mellan den andra och tredje
  • RenovaLase: 3 behandlingar. 4 veckor mellan de 2 första behandlingarna och 4-6 månader mellan den andra och tredje

Vad säger våra klienter om oss?

Boka en konsultation
eller behandling