woman lips face smile blonde

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud (HIFU) är ett riktigt ansiktslyft utan kirurgi.

Behandling är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen och på kroppen.

Behandlingen är en avancerad icke invasivt estetiskt åtgärd och innebär ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp. Genom denna behandling levereras hög värmeenergi till huden och underliggande vävnader.

Behandlingen når till samma hudlager som ett kirurgiskt ingrepp innebär men är helt smärtfri. Den stramar åt huden genom att direkt skada under huden för att sedan producera nya starkare fibrer.

Beroende på utgångsläge, kan man räkna med att det oftast räcker med en behandling för resultat, men man kan behöva fler.

Alla kan utföra behandlingen, både män och kvinnor.

Med Hifu ansiktslyft får man liknande effekt som vid rynkbehandling med neurotoxiner, PDO-trådar och fillers, dock helt naturligt och är en riktig skin booster.

HIFU – hur fungerar det Mela Peel Forte Vad är Rynkbehandling

HIFU – hur fungerar det?

Inledningsvis gör behandlaren en konsultation för att säkerställa att du är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Därefter markeras behandlingsområdet genom att ett speciellt ultraljudsgelé appliceras på huden för att den hög intensiva fokuserade ultraljudet leds in i huden till det valda hudlagret och direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna samt orsaka en sammandragning av vävnader.

HIFU kan behandla lös hud som framträder på ansikte och kropp. Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

Viktigt att tänka på innan du bokar din behandling

Viktigt! Innan HIFU-behandlingen får du inte konsumera alkohol och/eller blodförtunnande mediciner. Det är även viktigt att du inte bör ha gjort rynkbehandling eller fillers en månad innan.

Längden på en behandling är beroende på vilket område som ska behandlas. Generellt pågår en behandling från 20 till 60 minuter.

Vilka som inte får göra HIFU-behandling?

Följande grupper/personer får inte göra HIFU-behandlingen:

 • Kvinnor som är gravida eller ammande,
 • Personer som injicerat PAAG (polyacnylamide hydrogel),
 • Personer med högt blodtryck, högt blodsocker, höga blodfetter och diabetiker,
 • Personer med abscess (då huden inte är normal),
 • Personer med hjärtsjukdom eller som har gjort hjärtoperation.
 • Personer som gjort fillers/rynkbehandling mindre än en månad tidigare.
Hur fungerar Rynkbehandling Passar HydraFacial dig Vilka som inte får göra HIFU-behandling Mask Peel

Före / Efter

Att tänka på efter en behandling

Tänk på att det är normalt att huden rodnar lite efter en behandling. Det är dock inte normalt om huden svullnar allvarligt. Den som genomför en HIFU-behandling bör följa dessa tips:

 • Öka ditt dagliga vattenintag,
 • Undvik alkohol 48 h efter behandlingen,
 • Undvik bastu, ånga och drastiska aktiviteter 48 h efter behandlingen,
 • Undvik spabehandlingar, massage och liknande.
 • Undvik alla former av laserbehandlingar närmaste månaden efter behandlingen.
Att tänka på efter en behandling Eventuella biverkningar av Rynkbehandling
Behandling med PRP mot håravfall Vad är komplikationerna vid trådlyft Resultat och varaktighet Svar på vanliga frågor om Rynkbehandling

Resultat och varaktighet

Vanligtvis behövs endast en behandling för att huden ska stramas åt med HIFU-behandlingen. I vissa fall, om huden är väldigt lös, kan ytterligare en behandling upprepas efter minst två månader. Det första resultatet med behandlingen kan visas sig direkt efter behandlingen och huden kan genast kännas stramare och får en naturlig fin lyster. Kollagen- och elastinproduktionen pågår mellan fyra till sex månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Det slutliga resultatet visar sig således efter cirka fyra till sex månader efter utförd behandling.

Hur länge resultatet varar varierar från person till person och beror på bl.a. ålder, medicinering, rökning och hudkvalité. Men vanligtvis varar resultatet cirka ett till två år efter utförd behandling.

Vad säger våra klienter om oss?

Boka en konsultation
eller behandling